skip to Main Content
938051585 aeo@anoia.cat
Formacio Ocupacional Igualada 2019

L’Ajuntament d’Igualada ofereix quatre nous cursos de Formació Ocupacional

Els cursos estan adaptats a la indústria 4.0, les eines TIC i les demandes del mercat laboral, estan subvencionats, inclouen pràctiques i tenen un alt nivell d’inserció.

La regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada ofereix quatre nous cursos de formació ocupacional per aquest 2019. Els cursos compten amb un temari atractiu, estan dissenyats tenint en compte les necessitats del mercat laboral, inclouen pràctiques en empreses i gaudeixen d’un percentatge molt alt d’inserció. Es tracta de formació totalment subvencionada per a les persones aturades i registrades al SOC com a demandants d’ocupació. L’oferta s’emmarca en la convocatòria d’Anoia Activa – Projecte Treball a les 7 comarques,  i les persones interessades ja es poden preinscriure a IgNova Ocupació.

El primer curs, Especialista en Logística Industrial 4.0, tindrà lloc del 12 de març fins el 3 de juliol, de dilluns a divendres de 8 a 13h a IgNova Ocupació. Es tracta d’una formació molt completa i adaptada a les necessitats de la indústria 4.0, en què els assistents coneixeran tots els passos per a  gestionar un magatzem (recepció, ubicació, preparació de comandes i expedició de material), obtindran el carnet de carretoner frontal i retràctil, i aprendran a utilitzar dispositius de radiofreqüència, PDAs, a gestionar comandes per veu (picking voice) i a través del núvol. La formació consta de 385 hores, de les quals 100 són pràctiques en empresa, i la data límit per a la preinscripció és el 15 de febrer. Cal destacar que aquest curs va registrar uns excel·lents nivells d’inserció en la seva anterior edició, en què 94% dels alumnes van trobar feina. En aquesta edició s’ha augmentat el nombre d’hores de pràctiques, que passa de 80 a 100.

Seguidament arrencarà el curs de Cuina: Càtering per a esdeveniments i col·lectivitats, des del 18 de març fins el 9 de juliol. La formació té lloc a l’Espai Cívic Centre, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. En aquest cas, els alumnes obtenen el certificat de manipulador d’aliments, coneixements en dietètica i nutrició, intoleràncies i al·lèrgies, a més de capacitats per a preparar àpats per a ocasions especials, i també visitaran la Fundació Alícia. La formació consta de 365 hores, de les quals 80 hores són pràctiques, i els interessats poden fer les preinscripcions fins el 22 de febrer.

Com a novetat, aquest any se celebrarà la primera edició del curs en Tècnic/a en SAP, especialitat en finances i recursos humans. Aquest curs permet aprendre a fer servir els mòduls del programa SAP dedicats a comptabilitat, facturació i nòmines. En aquest cas, a l’hora de seleccionar els alumnes es tindrà en compte si els participants tenen una certa experiència o formació prèvia en tasques d’administratiu. El curs té lloc entre el 12 de setembre i el 13 de desembre a IgNova Ocupació, de dilluns a divendres de 9 a 14h. La formació consta de 335 hores, de les quals es faran 100 hores de pràctiques, i les preinscripcions estaran obertes fins el 12 de juliol.

El darrer dels cursos que s’ofereixen és el d’Especialista en Neteja d’Oficines i Industrial, que s’iniciarà l’1 d’abril, i tindrà lloc fins el 8 de juliol, de dilluns a divendres de 9 a 14h a IgNova Ocupació. Aquesta formació, que en edicions anteriors anava destinada a la neteja en l’àmbit sanitari i d’escoles, s’ha reformulat per permetre arribar a empreses d’altres sectors. El curs és de 300 hores, de les quals 80 es faran en empreses. En aquest cas les preinscripcions estaran obertes fins el 15 de març.

A més de la formació de cada especialitat, tots els cursos inclouen 55 hores d’aprenentatges transversals, que ajuden a reforçar la inserció laboral dels participants. Es tracta de sessions individuals i en grup per treballar l’educació emocional i les tècniques de recerca de feina. Tots els alumnes tenen l’oportunitat de fer entre 80 i 100 hores de pràctiques en empreses. És important remarcar que un percentatge molt alt de les persones que han trobat feina en edicions anteriors ho han fet a l’empresa on han realitzat les pràctiques.

Per a demanar més informació o preinscriure’s es pot trucar al 93 805 57 10 o bé presentar-se a la recepció d’IgNova Ocupació, al carrer Lleida 78 d’Igualada, de dilluns a divendres de 9 a 16h.

 

Podeu consultar tota la informació dels cursos afent clic aquí.

Back To Top